www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Asperges met salsa van tomaat en prei

Zo worden je asperges wel heel erg lekker en bijzonder: Met een salsa van tomaat, prei, basilicum mosterd-dillesaus.

  • 1 kilo witte asperges
  • 2 stukken biologische zalm
  • 1 tomaat
  • 1 klein stukje prei
  • wat verse basilicum
  • een kleine beetje mosterd-dillesaus (of mosterd)
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • boekweitmeel
Asperges met zalm en salsa van tomaat en prei

Voor 2 personen: Snijd de houtige uiteinden van 1 kilo witte asperges. Schil de asperges vanonder het kopje over de gehele lengte. Doe de schillen en de uiteinden in een grote pan. Voeg een liter water toe en kook water met de schillen 20-30 minuten. Haal de schillen uit de pan en doe de asperges erin. Kook de asperges met een klein beetje zout gedurende 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges dan nog 10-15 minuten in het water staan. Ze zijn dan boterzacht! Strooi wat zout, peper en citroensap op beide kanten van 2 stukken biologische zalm. Haal beide kanten even door wat boekweitmeel en bak de vis 5 minuten in een koekenpan. Maak de salsa: Snijd 1 tomaat heel fijn. Snijd 1 klein stukje prei heel fijn en doe hetzelfde met wat verse basilicum. Roer een kleine beetje mosterd-dillesaus, of mosterd door het mengsel. Schep de asperges op de borden en leg de salsa erop. Serveer met de gebakken zalm en wat knolselderijpuree.