www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Auberginequiche

Een quiche van aubergine met een speciale voedselzandloper bodem, van amandelmeel en boekweitmeel. Dus gezond!

Voor de bodem:
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram geraspte harde Italiaanse kaas
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • gedroogde tijm
Voor de vulling:
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 aubergine
  • 250 gram Italiaanse wokgroente
  • zout
  • peper
  • ras el hanout
  • 80 gram geraspte Manchego (Spaanse schapenkaas)
  • 30 gram geraspte Italiaanse kaas
  • basilicum
Auberginequiche

Het recept voor de lekkerste quiche ever!!! Maak een deeg van amandelmeel, boekweitmeel, eieren, kokosvet, geraspte kaas en tijm. Vet een springvorm (20-22 cm) in met wat olijfolie en stort het deeg in de vorm. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast. Fruit de fijngesneden knoflook in een pan met dikke bodem. Snijd de aubergine in heel kleine blokjes en doe ze bij de knoflook in de pan. Voeg de wokgroente toe. Roer de 2 soorten kaas door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout. Laat de groenten 15 minuten zachtjes garen. Haal de springvorm uit de koelkast en maak een gladde bodem en een opstaande rand van ongeveer 3 cm. Schep het groenten-kaasmengsel op de bodem. Zet de quiche 25 minuten in de oven op 180 graden. Haal de quiche uit de oven en strooi er verse basilicum over.