VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Bananenbrood met cacaonibs

Makkelijk te maken, heerlijk bij ontbijt en lunch maar ook heel geschikt als pauzehapje of na het sporten.

  • 3 bananen
  • 6 ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 3 eitjes
  • 150 gram amandelmeel
  • klein handje pecannoten
  • 2 eetlepels cacaonibs
Bananenbrood met cacaonibs

Voor 3 bananen was het de hoogste tijd om opgegeten te worden. Daarom heb ik lekker bananenbrood gemaakt met van die chocoladedingetjes: cacao nibs en pecannoten. Recepten voor bananenbrood vind je op allerlei foodblogs. Ik heb er een andere draai aan gegeven. Snijd 3 overrijpe, gepelde bananen in plakjes. Snijd 6 ongezwavelde gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Mix dit met een staafmixer. Klop 3 eitjes luchtig met wat zout. Weeg 150 gram amandelmeel af. Meng de eitjes met het bananenmengsel. Schep het amandelmeel er ook door. Snijd een klein handje pecannoten grof en meng ze er door. Voeg 2 eetlepels cacao nibs toe en roer ze ook door het deeg. Stort het deeg in een siliconen cakevorm (die hoef je niet in te vetten) en bak het brood in een voorverwarmde oven op 175 graden in 40 minuten gaar. Check even met een vorkje recht in het brood of er niets aan blijft kleven en als dat niet het geval is, is je brood klaar.

www.voedselzandloper-recepten.nl