VZL - Voedselzandloper Recepten Lekker gezond!

Lees op je mobiel

Boerenkool met zoete aardappel, pastinaak en shiitakes

Boerenkool met zoete aardappel, pastinaak en shiitakes

boerenkool-met-zoete-aardappel-pastinaak-en-shiitakesDit recept uitprinten (pdf, zwart/wit, zonder foto's)

Lekker met dit koude weer:

Boerenkool met zoete aardappel, pastinaak en shiitakes. Veel mensen denken dat alleen boerenkool met aardappels lekker is. Maar het kan ook met een puree van zoete aardappel en pastinaak!

Schil in totaal 750 gram zoete aardappel en pastinaak en snijd ze in stukken. Kook ze in voldoende water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Giet de groenten af en doe ze terug in de pan. Voeg wat zout en peper toe en een scheut amandelmelk. Maak er met een stamper puree van.

Kook ondertussen 450 gram boerenkool in een laag water in 10 minuten gaar.

Fruit in een hapjespan 2 zeer fijn gesneden knoflooktenen en voeg 200 gram schoon geveegde en in stukken gesneden shiitakes toe. Doe na een paar minuten 200 gram kwark bij de paddenstoelen samen met een handje peterselieblaadjes en 60 gram grof gehakte walnoten.

Giet de boerenkool af en doe de kool en de puree ook in de pan bij de paddenstoelen. Roer alles goed door elkaar. Voeg een scheutje citroensap en zout en peper naar smaak toe.

Schep het boerenkoolmengsel in een ingevette ovenschotel en strooi er parmezaanse kaas over. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 200 graden.



Nieuwe Voedselzandloper recepten:


Webmaster:
Copyright © 2012-2015 Margriet Vonk. De teksten op deze website mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Alle recepten zijn gebaseerd op het boek 'De Voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven' van Kris Verburgh.

Laatst gewijzigd: 01-02-2015 Online sinds: 30-01-2015