VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Cashewnotenbrood

Als je wilt eten volgens de voedselzandloper, kan je dit brood gewoon nemen!

  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 400 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • platte peterselie
  • koriander
  • 150 ml amandelmelk
  • zout
  • olijfolie
  • peper
  • (aluminiumfolie)
Voedselzandloper Cashewnotenbrood

Als je wilt eten volgens de voedselzandloper, vermijd je o.a aardappels, rijst, pasta en... brood. Maar dit brood kan wel! Toegegeven, het is niet hetzelfde... lekkerder! Cashewnotenbrood! Zo maak je dit bijzondere brood: Zet de oven op 175 graden. Schil 2 rode uien en snipper ze. Snijd 2 knoflooktenen fijn. Fruit de ui met de knoflook in wat olijfolie in een hapjespan. Maal 400 gram ongezouten cashewnoten tot meel in een keukenmachine. Giet het meel in een mengkan. Doe er 150 gram boekweitmeel bij. Klop 2 eieren door het meel. Roer er 4 eetlepels fijn gesneden platte peterselie en koriander door. Warm 150 ml amandelmelk op tot lauwwarm en giet de amandelmelk door het meel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet het deeg in een siliconenvorm en dek het deeg af met aluminiumfolie. Zet de vorm in de oven gedurende 45 minuten. Eet dit cashewnotenbrood niet zoals gewoon brood, waar je soms wel vier sneden van neemt. Van cashewnotenbrood neem je gewoon een plakje. Of twee.

www.voedselzandloper-recepten.nl