VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Chili met chocola

De chocola is een smaakvolle toevoeging aan deze pittige Chili!

  • 2 knoflooktenen
  • 2 uitjes
  • 4 papurita's (of 1 grote rode paprika)
  • 250 gram scharrelkip-gehakt
  • chilipoeder
  • gemalen komijn
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomatenstukjes
  • 1 blik chilibonen
  • 4 stukjes extra pure chocola
  • een handje verse korianderblaadjes
  • wat kaas (bijvoorbeeld geitenkaas of belegen Beemster)
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Chili met chocola

Je denkt nu misschien, gekker moet het niet worden, chili met chocola, maar chocola is een smaakvolle toevoeging aan deze pittige chili! Voor 2 personen: Fruit 2 fijn gesneden knoflooktenen en 2 gesnipperde uitjes in wat olijfolie. Snijd 4 papurita's (je kunt ook 1 grote rode paprika nemen). Bak 250 gram scharrelkip-gehakt voorzichtig mee en als dit al wat rul en bruin wordt voeg je de papurita of paprika toe. Doe er wat zout, peper, chilipoeder en wat gemalen komijn bij. Giet er 1 scheut rode wijn bij. Roer 1 blikje tomatenpuree door het het gerecht en 1 pakje tomatenstukjes. Roer alles goed door en laat alles op een zacht vuur garen en het vocht inkoken. Voeg na ongeveer 15 minuten 1 blik afgespoelde chilibonen toe. Verbrokkel 4 stukjes extra pure chocola en laat de chocola mee smelten. Snijd een handje verse korianderblaadjes en doe die er ook even bij. Rasp ook wat kaas, bijvoorbeeld geitenkaas maar het kan ook met belegen Beemster. Schep de chili op de borden en de kaas ernaast. Eet smakelijk!

www.voedselzandloper-recepten.nl