www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Feestelijke Zalmschotel

Heel bijzonder recept met zalm, gamba's, sinaasappel, munt en venkel.

  • 350 gram zalm
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje muntblaadjes
  • 2 venkelknollen
  • 200 gram gekookte gamba's
  • 100 gram halfzachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • 6 gram kokosvet
Feestelijke zalmschotel

De zalm in deze feestelijke voedselzandloper zalmschotel wordt heel smakelijk door de toevoeging van sinaasappel en munt! Voor 3 personen. Snijd 350 gram mooie zalm in dobbelstenen. Rasp 1 sinaasappel. Snijd 1 teen knoflook heel fijn. Hak 1 handje muntblaadjes heel fijn. Roer sinaasappelrasp, knoflook, munt en zout en peper door 6 gram kokosvet. Snijd 2 venkelknollen in smalle reepjes en kook ze 1 minuut. Laat de venkel uitlekken en schep ze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep de zalm door de venkel. Doe hier ook 200 gram gekookte gamba's bij. Schep het kokosvet-mengsel goed door de zalm. Verbrokkel 100 gram halfzachte geitenkaas over de zalm. Zet de schaal 7 minuten in de oven op 200 graden. Wij aten hierbij knolselderijpuree met appel!