VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gegratineerde asperges met wilde spinazie

Slank recept voor asperges met een saus zonder boter, melk en bloem.

  • 1 kg witte asperges
  • 125 ml sojamelk
  • 1 koffielepel arrow root
  • 125 ml kookvocht
  • 75 gram gerapste parmigiano
  • 1 ei
  • 450 gram wilde spinazie
  • olijfolie peper
  • zout
  • zonnebloempitten
<Gegratineerde asperges met wilde spinazie

Gegratineerde asperges met wilde spinazie, met een voedselzandloper-proof saus voor asperges, dus zonder boter, melk en bloem. In plaats daarvan gebruiken we arrow root en sojamelk. Snijd de houtige onderkant van de asperges en schil (of schaaf) met een kaasschaaf. Kook de asperges in ruim water met zout in ongeveer 15 minuten. Giet de asperges af maar bewaar 125 ml kookvocht; los de arrow root op in de sojamelk en roer tot er geen klonten meer inzitten. Voeg toe: peper en zout, het kookvocht en het ei. Laat dit mengsel al roerend zachtjes aan de kook komen en blijf goed roeren tot er een wat dikkere saus ontstaat. Roerbak in een hapjespan 2 gesnipperde tenen knoflook en voeg de spinazie in delen toe; laat de spinazie heel goed uitlekken in een vergiet; rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitten tot ze een mooi bruin kleurtje hebben; leg de asperges naast elkaar in een ingevette ovenschaal; schep de spinazie er bovenop en verdeel de saus erover en de geroosterde zonnenbloempitten.

www.voedselzandloper-recepten.nl