www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Chocolate Chip Cookies

Maak gezonde chocolate chip cookies zonder gluten die niet uit elkaar vallen.

  • 150 gram havermout
  • 40 gram boekweitmeel
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 100 gram gesmolten kokosvet
  • 35-40 gram pure chocolade
Gezonde chocolate chip cookies

Deze chocolate chip cookies zijn heel makkelijk te maken. Wil je ze helemaal glutenvrij controleer dan op de verpakking of de havermout sporen van gluten bevat. Het geheim van deze koekjes is dat je ze moet laten opstijven in de koelkast! Zo maak je 12 chocolate chip koekjes: Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom 150 gram havermout met 40 gram boekweitmeel en 3 eetlepels kokosbloemsuiker en 100 gram gesmolten kokosvet. Maak hier een soepel deeg van. Lijkt het deeg dan nog iets te vet, voeg dan nog wat extra havermout toe. Voeg aan het deeg 35-40 gram klein gesneden stukjes pure chocolade toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en beleg die met behulp van 2 lepels met hoopjes deeg. Maak mooie ronde vormpjes van het deeg. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes gedurende 20-25 minuten. Houd de oven goed in de gaten en zorg dat de koekjes niet aanbranden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Leg de koekjes in een trommel en laat ze goed opstijven. De koekjes zijn dan heerlijk bros en vallen niet uit elkaar. Tip: de koekjes worden nog lekkerder als je ze een tijdje in een afgesloten trommel in de koelkast bewaard!