VZL - Voedselzandloper Recepten Lekker gezond!

Lees op je mobiel

Hartige quiche met pompoen en wilde spinazie

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Hartige quiche met pompoen en wilde spinazie

hartige-quiche-met-pompoen-en-wilde-spinazieDit recept uitprinten (pdf, zwart/wit, zonder foto's)

Bekleed de bodem van een springvorm van 20-22 cm met bakpapier. Kwast de rand in met wat olijfolie. Roer wat Keltisch zout door 200 gram havermout. Kluts 2 eieren (L) met 50 gram gesmolten kokosvet en roer dit door de havermout. Stort het deeg op de bodem. Het hoeft nog niet perfect te zijn. Zet de springvorm in de koelkast en haal hem na 20-30 minuten eruit.

Kook 1 biologische pompoen 10 minuten in een grote pan in ruim water. Laat de pompoen even afkoelen in koud water. Je kunt nu de schil heel gemakkelijk eraf halen en de pitten en draden verwijderen. Snijd driekwart van de pompoen in kleine blokjes.

Wok in een hapjespan 2 fijn gesneden knoflooktenen met 300 gram wilde spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.

Kluts 3 eieren met een scheut sojaroom (of haverroom, of amandelmelk of rijstmelk) los.
Maak van het gekoelde deeg met je handen een mooie bodem en een opstaande rand en verdeel de spinazie hier goed over. Verdeel de pompoenblokjes met wat ras el hanout over de spinazie. Giet het eiermengsel hierover.

Snijd 150 gram mooie feta van geiten- en schapenkaas in blokjes en schep deze over het eiermengsel.
Zet de springvorm in de oven op 180 graden gedurende 25 minuten.

Laat de taart even afkoelen en snijd er punten van.



Nieuwe Voedselzandloper recepten:


Webmaster:
Copyright © 2012-2015 Margriet Vonk. De teksten op deze website mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Alle recepten zijn gebaseerd op het boek 'De Voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven' van Kris Verburgh.

Laatst gewijzigd: 09-01-2015 Online sinds: 09-01-2015