VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Knolselderij met peren en zuurkool gestoofd in vers geperst sinaasappelsap

Heerlijk, slank en bomvol vitamine C.

  • 3/4 knolselderij
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 500 gram zuurkool
  • 3 sinaasappels
  • 2 rijpe handperen
  • vet (bijvoorbeeld kokosvet zonder kokossmaak)
  • limoensap
  • peper
  • sojaroom
  • verse peterselie
Voedselzandloper-proof: Knolselderij met peren en zuurkool gestoofd in vers geperst sinaasappelsap

Op de foto zie je het recept met kalkoendij. Voor 2 personen: schil 3/4 knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd de knol in stukjes. Verwarm in een pan een flinke scheut limoensap en roer daar 1 eetlepel boekweitmeel door. Voeg de knolselderij toe, roer even goed door en voeg er 1 liter water aan toe. Laat ondertussen 500 gram zuurkool naturel uitlekken. Pers 3 sinaasappels uit. Giet het sap in een pan en voeg de zuurkool toe met wat peper en breng het aan de kook. Laat de zuurkool ongeveer 20 minuten zachtjes garen. Schil 2 rijpe handperen en snijd ze zonder de klokhuizen in blokjes. Bak ze in een hapjespan in wat vet gedurende 5 minuten. Leg de peren op een bord en plet ze met de bolle kant van een lepel wat platter. Giet de knolselderij af en meng de geplette peren erdoor samen met een flinke scheut sojaroom en wat peper. Stamp nog een klein beetje fijner en warm het gerecht nog even op een zacht vuur. Garneer de knolselderij met wat verse peterselie. Serveer met de zuurkool. Heerlijk, slank en bomvol vitamine C.

www.voedselzandloper-recepten.nl