VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kruidige pompoencake

Een recept voor heerlijke kruidige cake van pompoen.

  • 150 gram amandelmeel
  • Een halve pompoen (150 gram pompoenpuree)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosvet
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 eitjes (L)
  • 1 geprakte banaan
  • 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • zout
  • (cakevorm)
Kruidige pompoencake

Recept voor kruidige pompoencake: Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de pompoen 15 minuten of langer in zijn geheel in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem wat afkoelen. Je kunt de pompoen nu schillen. Snijd het vruchtvlees in stukken en maak er met de staafmixer puree van. Tip: neem een flespompoen, die heeft weinig pitten en draden. Maak een deeg van 150 gram amandelmeel, 150 gram pompoenpuree, 3 eetlepels gesmolten kokosvet, een snufje zout, 2 eetlepels koekkruiden, 2 eitjes, 1 geprakte banaan en 1 theelepel wijnsteen bakpoeder. Met behulp van de staafmixer maak je een glad deeg. Voeg eventueel 1 eetlepel kokosbloemsuiker toe. Giet het deeg in een ingevette cakevorm of een siliconen cakevorm. Bak de cake 35 minuten in de oven op 180 graden. Wat doe je met de rest van de pompoen? Maak er bijvoorbeeld taart of muffins van pompoenpuree van!

www.voedselzandloper-recepten.nl