www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Luchtige zuurkool met pruimen en prei

Verrassend lekkere zuurkool, met pruimen , knolselderij en prei. Eet 't met kipdijfilet.

Voor de zuurkool:
  • 500 gram zuurkool naturel
  • wat appel-perensap zonder suiker
  • 3 pruimen
  • 3/4 knolselderij
  • 1 biologische prei
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Voor de kip:
  • 3-4 kipdijfilets (1 per persoon)
  • zout
  • peper
  • rash el hanout
  • kokosolie
  • olijfolie
  • rode wijn
Luchtige zuurkool met pruimen en prei

Met dit zuurkool-recept krijg je een smakelijke luchtige zuurkool boordevol vitaminen! Zuurkool is gefermenteerd. Dus helemaal VZL en bijzonder en lekker met biologische prei en Pluot pruimen. (stevige pruimen). Het recept voor 3-4 personen: Zet 500 gram zuurkool naturel op een zacht vuur met het vocht en laat het 30 minuten garen. Houd in de gaten of je genoeg vocht hebt. Ik heb er tijdens het koken nog wat water bijgedaan en wat appel-perensap zonder suiker . Voeg 3 in stukjes gesneden verse pruimen toe. Kook 3/4 geschilde knolselderij met wat zout en peper gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd 1 biologische prei in ringen, was deze onder de kraan en bak ze even in een hapjespan in wat olijfolie. Giet zuurkool met pruimen en knolselderij af en stamp er een grove puree van. Roer 3/4 van de prei door de zuurkool. Schep de zuurkool op de borden en garneer met de rest van de prei. Eet bij de zuurkool bijvoorbeeld gebakken kijdijfilet. Zo maak je dat: Neem per persoon een filet. Rol de filets uit. Wrijf ze aan beide kanten in met zout, peper en wat rash el hanout. Verwarm in een koekenpan wat kokosolie en olijfolie. Bak de filets aan beide kanten bruin. Zet het vuur middelhoog. Giet wat rode wijn over de kip en giet er wat kokend water bij. Laat de kip garen gedurende 20-25 minuten.