VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Muffins van rode linzen, courgette, pastinaak en parmezaan

Een heerlijk recept voor een brunch, geheel voedselzandloper-proof.

  • 75 gram rode linzen
  • 2 sjalotjes
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • 3 blije eitjes
  • 125 ml sojaroom
  • gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • olie en wat bloem
Muffins van rode linzen, courgette pastinaak en parmezaan

Oven voor verwarmen op 200 graden. Linzen wassen en met ruim water aan de kook brengen en gedurende 20 minuten zachtjes laten koken en laten uitlekken; 2 sjalotjes snipperen en laten fruiten met de gedroogde tijm; in een kom 3 eitjes kloppen met de sojaroom en boven de kom 1 courgette fijn raspen en 1 geschilde pastinaak; voeg de geraspte kaas toe met peper, zout en cayennepeper en de afgekoelde linzen; alles goed door elkaar roeren; een muffinvorm invetten met een kwastje en bestuiven met wat meel of bloem; met een sauslepel 12 vormpjes vullen met het mengsel en in de oven laten garen gedurende ongeveer 20 minuten, de muffins hebben dan een mooi gekleurd korstje.

www.voedselzandloper-recepten.nl