www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pizza met bodem van kikkererwtenmeel

Hoe maak je een echte pizza helemaal VZL? Hier het recept.

  • 300 ml water
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • wat knoflook
  • 1 ui
  • 1 pakje biologische tomatensaus
  • wat gedroogde tijm
  • 2 blikjes sardines
  • flink wat rucola
  • zout
  • peper
Pizzabodem van kikkererwtenmeel

Pizza! Te gek lekker! Deze pizza is helemaal VZL, vult goed en is eenvoudig te maken! De bodem is van kikkererwtenmeel. Ik gebruikte een pizzavorm omdat deze een grotere doorsnee heeft dan een springvorm. Je krijgt hierdoor een heerlijk dunne, krokante bodem. Voor de bodem: voeg 300 ml water in delen toe aan 100 gram kikkererwtenmeel. Roer 1,5 eetlepel olijfolie door het deeg en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het (vloeibare) deeg in de pizzavorm en zet de vorm een uur of 2 in de koelkast. Maak ondertussen de saus: Fruit wat knoflook en ui in een hapjespan en voeg 1 pakje biologische tomatensaus toe en wat gedroogde tijm. Laat de saus een beetje inkoken. Snijd 2 blikjes sardines in stukjes. Verwarm de oven op 200 graden en bak de pizzabodem 10 minuten. Bedek de pizzabodem met de tomatensaus, de sardines en flink wat rucola en bak nog 10 minuten.