www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche met groenten

Een fantastische quiche bomvol gezonde groenten! Met een bodem van amandel- en boekweitmeel en olijfolie.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • 2-3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 winterwortel
  • 1/2 courgette
  • ras el hanout
  • water of rode wijn
  • 125 gram geitenkaas
  • verse blaadjes basilicum
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Quiche bomvol gezonde groenten

In de gezonde bodem voor hartige taarten (dus zonder bladerdeeg, zonder tarweproducten) gebruiken we op deze site meestal kokosvet. Maar soms heb je dat niet in huis, vandaar dat we ook een deeg met olijfolie hebben bedacht. Kan ook heel goed. Recept Quiche met groenten voor 3-4 personen: Maak deeg van 150 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel, 2,5 eetlepel olijfolie, 2 los geklopte eieren, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas. Bekleed de bodem van een springvorm van 20-22 cm met bakpapier en vet de opstaande rand in met wat olijfolie. Schep het deeg in de vorm. Het hoeft nog niet mooi te zijn. Zet het deeg in de koelkast. Maak ondertussen de vulling: Fruit in een braadpan 2-3 fijngesneden knoflooktenen met 1 gesnipperde rode ui en voeg 1 in kleine blokjes gesneden aubergine toe. Schraap 1 winterwortel schoon, snijd hem in de lengte doormidden en snijd hem in plakjes. Snijd 1/2 courgette in de lengte doormidden en snijd er plakjes van. Doe de wortel en courgette ook in de pan. Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout en voeg wat vocht toe. Water of rode wijn. Laat de groenten 10 minuten zachtjes garen. Haal de bodem uit de koelkast en schep de groenten erop. Snijd 125 gram geitenkaas in stukjes en leg die op de groenten. Zet de quiche in de oven op 200 graden en bak de taart gedurende 25 minuten. Haal de quiche uit de oven, laat hem even afkoelen en snijd met een mes voorzichtig de rand los. Garneer met verse blaadjes basilicum. Snijd de taart in punten en verdeel ze over de borden.