VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Rabarbercompote, voedselzandloper-proof

In dit rabarber-recept gebruik je fruit als belangrijkste zoetmiddel en dat levert een heerlijk dessert op.

  • 1 bos rabarber
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • een handjevol cranberry's
  • een heel klein beetje zoetmiddel naar keuze (bijvoorbeeld agavesiroop)
Rabarber is van zichzelf erg zuur en wordt doorgaans gezoet met veel suiker. Dat willen we natuurlijk niet.. Ik gebruikte fruit als zoetmiddel en dit leverde een heerlijk dessert op.

Rabarbercompote! Met appel, banaan en cranberry' s. Rabarber is van zichzelf erg zuur en wordt doorgaans gezoet met veel suiker. Dat willen we natuurlijk niet... want wij willen het Voedselzandloper-proof. In dit recept gebruik je fruit als belangrijkste zoetmiddel en dat levert een heerlijk dessert op. Zo maak je de rabarber compote: Snijd de stelen van de rabarber in elleboogjes en speol ze af onder de kraan. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Breng de rabarber en de appel in een bodempje water aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes garen. Giet het water af. Snijd de banaan in plakjes. en roer deze door de rabarber samen met de cranberry's. Ga even met de staafmixer door het rabarbermengsel. Proef of de compote zoet genoeg is. Zo niet, voeg dan een heel klein beetje zoetmiddel naar keuze toe. Schenk de compote in schaaltjes of bekertje en garneer met wat cranberry's.

www.voedselzandloper-recepten.nl