VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Spruitjestaart

Een recept voor een gezonde hartige taart met een bodem van amandel- en boekweitmeel.

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 100 ml sojaroom
  • 5 eieren (L) (3 voor de bodem, 2 voor de vulling)
  • flink wat gedroogde oregano
  • 500 gram spruiten
  • 100 gram brie
  • 4 gedroogde tomaten
  • wat vers geraspte nootmuskaat
  • kerrie
  • kurkuma
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Voedselzandloper Spruitjestaart

Spruitjestaart voor 3-4 personen! Een hartige taart zonder bladerdeeg, voedselzandloper-proof. Eerst maak je het deeg: meng 200 gram amandelmeel met 50 gram boekweitmeel, 3 eitjes (L) zout, peper en flink wat gedroogde oregano. Kneed hier een soepel deeg van. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en kwast de rand in met wat olijfolie. Verdeel het deeg over de bodem en 3 cm van de opstaande rand en zet de springvorm in de koelkast. Schil ondertussen de buitenste schil van 500 gram spruiten. Laat de spruiten 5 minuten koken en giet ze af. Kluts 2 eitjes met de sojaroom en wat zout en peper. Snijd 100 gram brie in kleine stukjes en doe dat ook met 4 gedroogde tomaten. Haal het deeg uit de koelkast en werk het zo nodig nog iets bij. Leg de spruiten op de taartbodem. Strooi er wat vers geraspte nootmuskaat op en wat kerrie en kurkuma. Giet de geklutste eitjes over de spruiten. Dek af met de brie en de stukjes tomaat. Zet de spruitjestaart in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl