VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Taart of muffins met pompoenpuree

Een heerlijk voedselzandloper recept voor taart of muffins gemaakt van... pompoen!

  • een halve flespompoen
  • 240 gram amandelmeel
  • 120 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder
  • wat vanille-extract
  • 1 banaan
  • 2 eitjes (L)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel kokosbloemsuiker
  • 75 gram kokosvet
  • een klein handje geroosterde pecannoten
  • zout
  • springvorm
  • cakevormpjes (6)
Taart, cake of muffins met pompoenpuree

Een flespompoen bevat weinig pitten en draden en dat is voor dit recept 't makkelijkst. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de pompoen 15 minuten of langer in zijn geheel in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem wat afkoelen. Je kunt de pompoen nu schillen. Snijd het vruchtvlees in stukken en maak er met de staafmixer puree van. Recept voor taart en 6 muffins (of heel veel muffins natuurlijk): Meng in een kom 240 gram amandelmeel met 120 gram boekweitmeel. Voeg 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder toe, wat vanille-extract en een snufje zout. Prak 1 banaan fijn en meng hem door 200 gram pompoenpuree. Klop 2 eitjes (L) los met 250 ml kokosmelk. Voeg 1 eetlepel appelcider azijn toe met het sap van 1 sinaasappel en 1 eetlepel kokosbloemsuiker. Verhit 75 gram kokosvet. en roer dit door de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar tot een mooi deeg. Hak een klein handje geroosterde pecannoten grof en roer ze door het deeg. Vul een springvorm en 6 cakevormpjes met het deeg en laat ze in de oven garen op 180 graden gedurende 35 minuten. Wat doe je met de andere helft van de pompoen? Hier vind je heel veel voedselzandloper recepten met pompoen!

www.voedselzandloper-recepten.nl