VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Venkel, prei en tomatensaus en geitenkaas uit de oven

Een gezond voedselzandloper ovengerecht.

  • 2 venkelknollen
  • 3 preien
  • 3 knoflooktenen
  • een blik tomatenstukjes
  • kurkuma
  • gedroogde basilicum
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Voedselzandloper-proof: Venkel, prei en tomatensaus en geitenkaas uit de oven - See more at: file:///C:/Users/Robert%20Jan%20Vonk/Documents/Voedselzandloper-Recepten/HTMLsources/venkel-prei-en-tomatensaus-en-geitenkaas-uit-de-oven

Het recept voor 2-3 personen (genoeg als je er gebraden kippenpootjes bij doet): Snijd 2 venkelknollen in parten en snijd 3 preien in stukjes van ongeveer 5 cm en snijd deze in de lengte doormidden. Kook de groenten 5 minuten in ruim water en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg wat peper en kurkuma toe. Maak een tomatensaus: Fruit in een hapjespan 3 fijn gesneden knoflooktenen heel kort in wat olijfolie en voeg er een blik tomatenstukjes aan toe met zout, peper en gedroogde basilicum. Laat de saus iets inkoken. Leg de helft van de groenten in een medium ovenschaal en giet daar de helft van de tomatensaus over. Herhaal dit en strooi 100 gram verbrokkelde zachte geitenkaas erover. Zet de schotel in de oven gedurende 25 minuten op 180 graden. Zet de schaal daarna nog 5 minuten op de grillstand op 250 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl