VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper paddenstoelentaart

Een gezonde hartige taart met een bodem van havermout.

Voor de taartbodem:
  • 200 gram havermout
  • 50 gram kokosvet
  • 2 eitjes
  • zout
  • peper
  • mediterrane kruiden
Voor de vulling:
  • 1 rode ui
  • 250 gram kipdijfilet
  • 400 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld een mix van oesterzwammen, kastanjechampignons en shiitake)
  • 2 eitjes
  • 125 ml sojaroom (of amandelmelk)
  • een scheut rode wijn
  • zout
  • peper
  • tijm
Gezonde taart: Paddenstoeletaart.

Paddenstoelentaart. Deze taart is zeker voldoende voor 4 personen. Doordat voor de bodem geen graanproduct wordt gebruikt, is 'ie Voedselzandloper-proof (en Broodbuik-proof, en Grain Brain-proof). Een gezonde taart dus. Het wordt extra lekker met rucolasla en cherrytomaatjes erbij. Maak een mooi deeg van 200 gram havermout met 50 gram zacht/gesmolten kokosvet, 2 eitjes, zout, peper en mediterrane kruiden. Vet een springvorm in met wat vet en druk het deeg op de bodem en maak een opstaand randje. Zet de vorm 20-30 minuten in de koelkast. Snijd 1 rode ui in stukjes en fruit de stukjes in een hapjespan. Snijd 250 gram kipdijfilet in stukken en bak de kip 5 minuten mee bij de ui. Maak 400 gram paddenstoelen schoon (bijvoorbeeld een mix van oesterzwammen, kastanjechampignons en shiitake). Snijd of trek grote exemplaren in stukken. Doe de paddenstoelen bij de kip en laat ze zachtjes garen gedurende een minuut of 10. Giet alles af in een vergiet en verwarm het geheel nog heel even in de pan met een scheut rode wijn, zout, peper en tijm. Haal de springvorm uit de koelkast en stort het paddenstoelenmengsel op de bodem. Roer 2 eitjes door 125 ml sojaroom (of amandelmelk). Giet dit mengsel op de paddenstoelen. Zet de springvorm gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl