www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Boerenkool met pastinaak en hazelnoten

Maak ook eens boerenkool op een andere manier! Gezond, lekker en makkelijk.

  • 300 gram boerenkool
  • 600 gram pastinaak
  • een hand hazelnoten
  • 4 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram mozzarella
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • basilicumblaadjes
Boerenkool met pastinaak en hazelnoten

Het recept voor boerenkool voor 3 personen: Schil 600 gram pastinaak en snijd deze in dunne slierten. Rooster in een droge koekenpan een hand hazelnoten. Fruit 4 fijngesnipperde rode uien in wat olijfolie samen met 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg 300 gram fijngesneden boerenkool toe en 1 kopje water. Laat de boerenkool garen tot je het lekker vindt. Laat 150 gram mozzarella uitlekken en snijd de kaas in kleine stukjes. Laat de pastinaak 3-5 minuten mee garen. Breng op smaak met zout en peper. Giet eventueel vocht af en verwarm het gerecht nog even met de hazelnoten, mozzarella en een handje basilicumblaadjes.