VZL - Voedselzandloper Recepten Lekker gezond!

Lees op je mobiel

Welkom op mijn website met Voedselzandloper-recepten

Recept van de dagHet Recept van de Dag Als je dit in een restaurant zou eten zou je verrast zijn en je kunt het ook heel gemakkelijk thuis klaarmaken: Zeebaarsfilet met lamsoor. Lees het recept...

Een lekker voedselzandloper kookboekEr is nu een nieuw kookboek vol Voedselzandloper recepten voor het voorjaar en de zomer! VZL-recepten (met groenten in de hoofdrol) door Margriet Vonk. Bekijk een voorproefje...

Boekweitpannenkoekje met spinazie en kastanjechampignonsEen lekkere voedselzandloper lunch: Boekweitpannenkoekje met spinazie en kastanjechampignons. Lees meer...
AvocadosoepDit lekkere avocadosoepje kun je heel snel maken en het is supergezond! Lees meer...
Curry met rode linzen en courgette en quinoaSmaakvol voedselzandloper gerecht: Curry met rode linzen en courgette en quinoa. Lees meer...
Tagliatelle van knolselderij met paddenstoelensaus'Pasta' volgens de voedselzandloper: Tagliatelle van knolselderij met paddenstoelensaus. Gezond en lekker! Lees meer...

Welkom bij Voedselzandloper-recepten.nl! Op deze website vind je recepten die passen binnen een eetpatroon volgens de Voedselzandloper. Het boek de Voedselzandloper is in 2012 geschreven door de Belgische arts Kris Verburgh. Deze arts legt in zijn boek uit hoe je door de juiste producten te eten, langer jong kunt blijven, je kunt beschermen tegen ziektes en ook nog eens fijn kunt afvallen. De Voedselzandloper vertelt dus wat voeding met je lichaam doet. Verburgh baseert zijn uitspraken op wetenschappelijk onderzoek. Volgens Kris Verburgh kun je het beste zoveel mogelijk groenten, fruit, noten, paddenstoelen, vis, kip, kalkoen en gevogelte eten.

Wij hebben daar wel vertrouwen in maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wat moet je daar in de praktijk van alle dag mee? Verburgh geeft weliswaar een aantal recepten, waarmee je volgens zijns zienswijze kunt eten. Maar daar heb je op den duur niet gegoeg aan. Je wilt toch gevarieerd eten en je trekt niet iedere dag een blik vis open en je wilt misschien ook nog koken volgens de seizoenen en dan heb je hopelijk ook nog een aantal feestelijkheden in een jaar waarin je wel met iets bijzonders voor de dag wil komen.

Deze website biedt uitkomst. Er staan al heel veel overheerlijke recepten op de site die door veel mensen zijn uitgeprobeerd. En het leuke is: er worden regelmatig recepten aan toegevoegd. Wil je altijd als eerste de nieuwste recepten lezen, meld je dan aan op Facebook voedselzandloper recepten en krijg altijd als eerste toegang tot nieuwe ontwikkelingen. Heb je vragen, stuur een bericht. Gezonde groet, Margriet Vonk. (Want eten moet vooral ook lekker zijn, er smakelijk uitzien en uitnodigen tot consumeren).


Nieuwe voedselzandloper recepten:

KaaskoekjesFavoriete borrelsnack, Voedselzandloper-proof: Kaaskoekjes, gemaakt met amandelmeel. Lees meer...
Kiprol met frietjes van koolraap en rucola salade met goudsbloemblaadjesVoedselzandloper 'junkfood': Kiprol met frietjes van koolraap en rucola salade met goudsbloemblaadjes. Lees meer...
Quiche van snijbietSuperlekker: Quiche van snijbiet. Lees meer...
Creoolse kalkoendij. Niet moeilijk om te maken maar wel even wat snijwerk.Super lekker: Creoolse kalkoendij. Met Coeur de Boeuf en hazelnoten. Lees meer...
Geroosterde pompoen met kruiden. Lekker met gebakken kippenpoot en rucolasaladeGeroosterde pompoen met kruiden. Lekker met gebakken kippenpoot en rucolasalade. Lees meer...
Hartige taart met broccoli en kastanje-champignonsMet een bodem zonder bladerdeeg, dus VZL-proof: Hartige taart met broccoli en kastanje-champignons. Gezond en lekker! Lees meer...
Linzenpie met prei en puree van zoete aardappelBijzonder, lekker en Voedselzandloper-proof: Linzenpie met prei en puree van zoete aardappel. Lees meer...
Hartige taart met witte courgette, tomaat, mozzarella en verse basilicumMet een voedselzandloper-proof taartbodem: Hartige taart met witte courgette, tomaat, mozzarella en verse basilicum. Lees meer...
Zuurkool met pompoenDit is geheel anders: Zuurkool met pompoen. Het is licht verteerbaar en je kunt het maken met of zonder kip. Lees meer...
Chocoladetaart. Van pure chocolade, boekweitmeel, hazelnoten en amandelen.Chocoladetaart. Van pure chocolade, boekweitmeel, hazelnoten en amandelen. Lees meer...
Muffins van havermout en chocoladeHeerlijke muffins, helemaal Voedselzandloper-proof, van havermout en chocolade. Lees meer...

VZL-recepten, Groenten in de Hoofdrol, Herfst- Winter editie door Margriet Vonk. Een lekker voedselzandloper kookboek!

Webmaster:
Copyright © 2012-2014 Margriet Vonk. De teksten op deze website mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Alle recepten zijn gebaseerd op het boek 'De Voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven' van Kris Verburgh.

Laatst gewijzigd: 21-04-2014 Online sinds: 23-12-2012