VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Friet van witte zoete aardappel met gewokte spruit

Gezonde frietjes van zoete aardappel en zalm. En… pistachenoten.

  • 2 zeer grote zoete aardappels met wit vruchtvlees (500 gram per stuk)
  • 750 gram spruiten
  • 2 sjalotten
  • wat stukken zalm
  • een handvol pistachenoten
  • aioli
  • olijfolie
  • grof zout
  • vers gedraaide peper
  • kerrie
  • kurkuma
Voedselzandloper-proof: Friet van witte zoete aardappel met gewokte spruit met sjalot en pistachenoten en zalm met aioli.

Friet van witte zoete aardappel met gewokte spruit met sjalot en pistachenoten en zalm met aioli. Voor 4 personen. Snijd frieten van zeer grote zoete aardappels met wit vruchtvlees. Leg ze op een ingevette bakplaat en vet ze met een kwastje in met een mengsel van olijfolie, grof zout en vers gedraaide peper. Leg de frieten in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende ongeveer 25 minuten. Schil 750 gram spruiten, breng ze aan de kook in ruim water en kook ze 10 minuten op een zacht vuur. Giet ze af. Pel ondertussen een handvol pistachenoten en snipper 2 sjalotten. Leg wat stukken zalm in een ingevet ovenschaaltje en smeer er wat aioli op. Laat de vis in 7-10 minuten garen. Fruit ondertussen in een hapjespan de sjalot. Voeg de spruiten toe met zout, peper, kerrie en kurkuma. Warm ze even goed door en meng de pistache noten er door. Eet de frieten met wat aioli.

www.voedselzandloper-recepten.nl