VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met witte courgette, tomaat, mozzarella en verse basilicum

Met een voedselzandloper-proof taartbodem van havermout.

Voor de vulling:
  • 1,5 courgette
  • gedroogde oregano
  • 3 lekker rode tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • verse blaadjes basilicum
Voor de bodem:
  • 200 gram havermout
  • 2 eitjes
  • 50 gram kokosvet
  • zout
  • peper
  • verse basilicum
  • oregano
Hartige taart met witte courgette, tomaat, mozzarella en verse basilicum

Maak een deeg van 200 gram havermout, 2 eitjes, 50 gram kokosvet, wat zout en flink wat oregano. Alles goed kneden tot een mooi deeg. Een springvorm invetten met wat olijfolie en het deeg over de bodem verdelen en een mooi opstaand randje maken voor de vulling. Gewoon goed blijven uitsmeren want je hebt voldoende deeg. Zet deze taartbodem in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat de bodem in ongeveer 20 minuten garen. Haal de bodem eruit, deze is dan al een beetje krokant. (Dit kan je voor allerlei hartige taarten gebruiken. In dit geval heb ik door de bodem nog lekker wat gedroogde basilicum gedaan en het deeg een half uur in de ijskast gelegd.) 1,5 courgette wassen, in plakken snijden, kruiden met gedroogde oregano en in gedeeltes aan 2 kanten zachtjes laten bruinen in een hapjespan. Laten afkoelen. 3 lekker rode tomaten in evengrote plakken snijden en dat ook doen met 2 bollen mozzarella. De courgette, tomaat en mozzarella verdelen over de taartbodem en deze laten garen in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten. Taart uit oven halen en garneren met verse blaadjes basilicum.

www.voedselzandloper-recepten.nl