www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Amandelcakejes zonder gluten en zonder suiker

Amandelcake met appel en rozijnen voor lunch of ontbijt of tussendoor.

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosvet
  • 125 gram rozijnen
  • 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder
  • kaneel
  • zout
  • 12 papieren cakevormpjes
  • een muffinvorm
Amandelcakejes zonder gluten en zonder suiker

Deze amandelcakejes (zonder gluten en zonder suiker) met appel en rozijnen hebben 1 nadeel: je kunt er niet vanaf blijven! Voor de rest kun je er alle kanten mee op. Neem er eentje bij je ontbijt of lunch. Of verras iemand met een cakeje in de lunchbox. Kortom, lekker anytime en ook helemaal VZL! Maak deeg van 200 gram amandelmeel, 2 geraspte appels, 2 los geklopte eieren, 50 gram gesmolten kokosvet, 125 gram rozijnen, 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder, kaneel en zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het deeg over 12 papieren cakevormpjes. Zet de vormpjes in een muffinvorm. Bak de cake 20 minuten op 180 graden. Check even of ze goed gaar zijn door er een vorkje in te prikken. Blijft daar niets aan hangen, dan zijn je cakejes klaar!