VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Eendenborstfilet met chutney van stoofperen

Chutney van stoofperen, gember en rozijnen.

  • 1 kilo stoofperen
  • een halve duim verse gember
  • een handvol mooie rozijnen
  • 250 ml appelazijn
  • agavesiroop
  • 2 eendenborstfilets
  • olijfolie
  • kokosvet
  • zout
  • peper
Voedselzandloper-proof: Eendenborstfilet met chutney van stoofperen

Het recept voor de chutney: Schil 1 kilo stoofperen en snijd de klokhuizen eruit. Snijd de peren in kleine stukjes. Schil een halve duim verse gember en snijd deze heel erg fijn. Neem een handvol mooie rozijnen en spoel ze af in een vergiet en laat ze uitlekken. Breng in een braadpan 250 ml appelazijn en 250 ml water aan de kook en giet er een flink scheut agavesiroop bij. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het 2 minuten koken. Voeg de peren en de gember en wat peper toe en laat alles op een zacht vuur gedurende 35-40 minuten garen. Let ondertussen wel goed op. Mocht er geen vocht meer in de pan zijn, voeg dan nog wat water toe. (De chutney die je overhebt kun je ook heerlijk opeten bij een glas rode wijn met een stukje Spaanse kaas.) Het recept voor de eendenborstfilet: Snijd de velkant van 2 filets scherp in op meerdere plekken en strooi er zout en peper over. Strooi dit ook over de andere kant. Bak de velkant van de filets in wat olijfolie met kokosvet gedurende 6 minuten en draai ze om en bak de filets nog 4 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl