Aardperengratin
Je hoeft ze niet te schillen... Aardperengratin!
- 750 gram aardperen
- 200 gram paddenstoelen (herfstmelange)
- 2 knoflooktenen
- 1 ei
- 200 ml amandelmelk
- wat Milnerkaas
- een handje verse rozemarijn
- olijfolie
- zout met kruiden
Aardperengratin. Aardperen, je houdt er niet of juist wel van. Ik vind ze heerlijk met paddenstoelen. Lekker aards. Daarom een recept hiermee. Aardperen zijn nu volop verkrijgbaar. 't Is een hele maaltijd als je er gewokte spinazie bij eet en het is ook een fantastisch bijgerecht voor een feestelijk diner. Recept voor aardperengratin voor 3-4 personen: Verwijder van 750 gram de uitlopers en zo nodig hier en daar wat aarde. Helemaal schillen is niet nodig. Snijd de aardperen in dunne plakjes. Bak 200 gram, schoon geveegde en in stukken gesneden en/of gescheurde paddenstoelen (bijvoorbeeld herfstmelange) met 2 fijngesneden knoflooktenen in wat olijfolie met zout met kruiden op een zacht vuur ongeveer 10 minuten. Schep de plakjes aardpeer hierbij. Kluts 1 ei los met 200 ml amandelmelk en voeg dit toe aan het aardperenmengsel. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie en schep de aardperen hierbij. Voeg lekker wat geraspte rijpe Milnerkaas toe en laat de schotel 40 minuten gratineren op 180 graden. Voeg nog een handje verse rozemarijn toe.