Appelbollen
Een lekkere snack, gemaakt van appels.
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram kokosolie
- 1 ei
- 1 kneep agavesiroop
- 2 zoete appels (bijvoorbeeld Jonagold)
- rozijnen
- kaneel
- kokosrasp
- zout
Mmmmmmmm: appelbollen in een jasje van amandelmeel en kokosrasp. Je weet niet wat je proeft. Deze appelbollen smaken het hele jaar verrukkelijk! Het recept voor 2 appelbollen: Maak een deeg van 100 gram amandelmeel, 50 gram gesmolten kokosolie, 1 los geklopt ei, 1 snufje zout en 1 kneep agavesiroop of ander zoetmiddel. Rol een bal van het deeg en leg de bal een half uur in de diepvries. Schil 2 appels en doorboor het klokhuis. Vul de appel met rozijnen, wat kaneel en kokosrasp. Haal het deeg uit de oven en leg het tussen 2 stukken huishoudfolie. Rol het deeg met een deegroller zover uit tot je genoeg hebt om 2 appels mee te dekken. Verwijder de bovenste laaf folie en leg de appels op het deeg. Vouw het deeg voorzichtig om de appels. Bestrooi de bollen met kokosrasp en bak ze 30 minuten in de oven op 175 graden.