Appeltaart met deeg van havermout
Recept voor een gezonde appeltaart.
- 300 gram havermout
- 4 goudrenetten
- 3 eitjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardemom
- 1 koffielepel stevia
- 3 eetlepels cranberry's
- 3 eetlepels pompoenpitten
- 1 theelepel zuiveringszout
- citroensap
- zout
Neem 300 gram havermout, 1.5 -2 eetlepels gesmolten kokosvet (maak wat meer om de bakbodem mee in te vetten) 3 eitjes, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, een flinke scheut citroensap, een beetje, zout, 1 koffielepel stevia en 3 eetlepels pompoenpitten en een handjevol cranberry's. Doe dit alles in een grote kom en maak er met een staafmixer (!) een stevig deeg van. Voeg tot slot 1 theelepel zuiveringszout toe. Voeg aan het deeg de cranberry's toe en 4 in kleine stukjes gesneden goudrenetten of elstars. Zorg dat het een goed, samenhangend deeg wordt. Na het mixen doe je de rest met je handen. Doe het deeg in een (met gesmolten kokosvet ingevette) bakvorm en bak dit in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Niet gelijk aanvallen maar even laten afkoelen! Bon apetit!