Asperge-zoete aardappelsoep
In de aspergetijd kan je zelf heerlijke verse aspergesoep maken!
- 500 gram witte asperges
- 2 sjalotjes
- 1 kleine zoete aardappel
- kerrie
- kurkuma
- 1 eetlepel biologische bouillonpoeder
- wat sojaroom
- wat peterselie
- zout
- peper
Maak in het voorjaar voor de lunch eens een heerlijke VZL-aspergesoep! Zo maak je deze soep voor 2-4 personen: Schil de asperges van onder de kopjes over de gehele lengte en snijd het onderste houtige gedeelte er van af. Snijd de asperges in stukjes van 2 centimeter. Snipper de sjalotjes. Schil de zoete aardappel en snijd er blokjes van. Fruit de sjalotjes in een soeppannetje. Voeg de zoete aardappel toe en de asperges met wat kerrie, kurkuma, zout en peper en het bouillonpoeder. Giet er 1 liter kokend water bij. Laat de soep aan de kook komen en 15 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in kommen, roer er wat sojaroom door en garneer met wat toefjes peterselie.