www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Asperges met basilicum-ricottasaus

Een makkelijk, lekker en gezond recept voor asperges.

Dit zijn de ingrediënten per 500 gram asperges:
  • 500 gram asperges
  • een flinke hand basilicumblaadjes
  • 100 gram ricotta
  • 1-2 eieren
  • Als hoofdgerecht: 500 gram asperges per persoon
  • Als voorgerecht: 500 gram asperges per 4 personen
  • Asperges met basilicum-ricottasaus

    Lekker eten volgens de voedselzandloper. Dit asperge recept kan niet mislukken! Asperges met basilicum-ricottasaus: Als hoofdgerecht reken je voor 1 persoon 500 gram asperges. Als voorgerecht heb je met 500 gram voldoende voor 3-4 personen. Voor 500 gram asperges: Schil de uiteinden van de asperges en schaaf de asperges vanonder het kopje over de gehele lengte. Doe de schillen en de uiteinden in een grote pan met een flinke laag water en kook ze 20-30 minuten. Haal de schillen en uiteinden met een schuimspaan uit de pan. Schep de asperges in het kookvocht. Kook ze 10 minuten. Zet het vuur uit en laat ze verder garen in het warme kookvocht. Voor de super makkelijke saus: Knip een flinke hand basilicumblaadjes en verwijder de stelen. Knip de basilicum (met een kruidenschaartje) wat kleiner. Vermeng de basilicum met 100 gram ricotta en maak er met een staafmixer een sausje van. Voeg eventueel nog wat aspergekookvocht toe. Kook ondertussen per persoon 1-2 eieren in 4 minuten. Ze zijn dan lekker zacht en druipen nog goed. Serveer de asperges op de borden. Schep de saus erover en leg de eieren erbij.