www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Asperges met saus zonder pakjes en zakjes

Maak aspergesaus lekker zelf zonder pakjes en zakjes, met gezonde ingredienten, en smul van boterzachte asperges.

Hoeveelheden voor 2 personen (en eet er bijvoorbeeld zalm bij):
  • 1 kilo asperges
  • 20 gram kokosolie
  • 20 gram boekweitmeel
  • 350 ml plantaardige melk
  • 60 gram geraspte kaas (Twijfelaar)
  • peper
  • zout
  • oregano
Gezonde aspergesaus zonder pakjes en zakjes

Reken voor 1 volwassene voor een hoofdmaaltijd op 500 gram asperges per persoon. Na het schillen heb je dan nog 400 gram over. Kook de geschilde asperges 10 minuten op een middelhoog vuur en laat ze daarna minstens 10 minuten garen in het kookwater. Je krijgt dan botergare asperges. Zo maak je de saus voor 1 kilo asperges, helemaal volgens de voedselzandloper en ook nog eens heel erg lekker. Ik maakte de saus met kaas maar die kun je ook weglaten. Let op, voor dit aspergesausje is het heel belangrijk dat je erbij blijft en ook dat je de hele tijd blijft roeren, dan komt het altijd goed. Smelt in een steelpannetje 20 gram kokosolie. Zet het vuur iets zachter en voeg in delen 20 gram boekweitmeel toe en vergeet niet heel goed te roeren want het mag niet klonteren of aanbranden. Voeg nu 350 ml plantaardige melk toe en blijf roeren tot de saus aan de kook is en blijf roeren tot de saus indikt. Voeg 60 gram geraspte kaas toe. Ik had een Twijfelaar, dat is kaas van half geit en half schaap, dus goed verteerbaar. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en wat oregano. Schep de saus op de asperges. Heerlijk met wat gerookte zalm.