Aspergesoep
Een heerlijke aspergesoep, gebonden zonder bloem (maar met kokosvet en amandelmeel).
- 350 gram groene asperges
- 1 scharrelkipfilet
- 2-3 bosuitjes
- 3 koffielepels bouillonpoeder
- 30 gram kokosvet
- 30 gram amandelmeel
- zout
- nootmuskaat
Zo maak je 2 volle kommen heerlijke groene aspergesoep: Schil de houtige onderkant van 350 gram groene asperges. Was de asperges en snijd ze in stukjes. Snijd 1 scharrelkipfilet in stukjes en snijd 2-3 bosuitjes in ringetjes. Kook de asperges en de kip in 3/4 liter kokend water met 3 koffielepels bouillonpoeder gedurende 10 minuten. Scheid de kip van de aspergestukjes en bewaar het kookvocht. Pureer de asperges. Verhit in een soeppan 30 gram kokosvet en roer daar in delen 30 gram amandelmeel door. Dit moet een mooie roux worden, dus doe het voorzichtig. Schenk een kwart van het aspergevocht erbij en roer dit goed door. Voeg de aspergepuree toe. Blijf goed roeren. Voeg de rest van het vocht toe. Doe de kip in de soep en voeg naar smaak wat zout en nootmuskaat toe. Schep de soep in de kommen en roer de bosui-ringetjes er doorheen. Eet smakelijk!