Bananenbrood met gemengde noten
Ouderwets lekker bananenbrood, lekker voor de lunch!
- 150 gram amandelmeel
- 20 gram kokosrasp
- 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder
- 3 bananen
- 6 dadels
- 3 eieren
- 50 gram elitehaver
- 50 gram hazelnoten
- 40 gram pure chocolade
Doe 150 gram amandelmeel met 20 gram kokosrasp in een mengkom. Voeg 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder toe. Snijd 3 rijpe bananen in plakjes en 6 dadels in stukjes. Maak met de staafmixer een glad mengsel van bananen en dadels. Klop 3 eieren los. Neem 50 gram elitehaver en 50 gram hazelnoten. Hak de noten grof. Snijd 40 gram pure chocolade in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar tot een elastisch deeg en schep dit in een (siliconen) cakevorm. Bak het bananenbrood 40 minuten op 175 graden.