Boekweitnoedels met zalm en zoete aardappel
Bijzonder recept van noedels van 100% boekweit.
- 2 zalmfilets
- olijfolie
- 1 eetlepel sezamzaadjes
- 3 zoete aardappels
- 3 bosuitjes
- sojasaus
- rijstazijn
- 2 schaaltjes aspergetips (of 1 bosje groene asperges)
Voor dit recept heb je eigenlijk gerookte zalmfilets nodig, maar als je geen rookoventje hebt en ook geen visboer die gerookte zalmfilets verkoopt, verwarm dan 2 met olijfolie ingevette zalmfilets gedurende een minuut of 8 in een oven op 180 graden. Het recept voor 3 personen: Rooster in een droog koekenpannetje 1 eetlepel sesamzaadjes, let op, dit gaat heel snel. Schil 3 zoete aardappels en 3 bosuitjes in ringetjes en halveer de aardappelen in de lengte en snijd er 'frietjes' van. Giet er wat olijfolie over en zet ze in de oven op 180 graden gedurende ongeveer een uur. Maak ondertussen een dressing van 80 ml sojasaus en 2 eetlepels rijstazijn (uit bijvoorbeeld een toko). Haal de zoete aardappel uit de oven. Laat de zoete aardappel afkoelen en snijd deze in kleine blokjes. Meng in een kommetje 80 ml (Japanse) sojasaus en 2 eetlepels rijstazijn door elkaar. Snijd 2 schaaltjes goed gewassen aspergetips doormidden en voeg ze 2 minuten toe aan de (100 % boekweit)noedels die inmiddels 2 minuten koken. Afgieten, dan noedels, zalm, asperges, bosui en de dressing lekker door elkaar husselen in een grote kom. Vermeng het eten over 3 kommen. Strooi er nog wat bosui over en het sesamzaad.