Boekweitrisotto met cantharellen
Een smakelijk recept voor risotto van boekweit.
- 1 ui
- 200 gram cantharellen
- wat verse of gedroogde tijm
- vegetarische bouillonpoeder
- 200 gram boekweit
- 1 dl witte wijn
- wat peper
- gedroogde Italiaanse kruiden
- Italiaanse kaas
- olijfolie
Boekweitrisotto voor 2 personen: Weeg 200 gram boekweit en spoel het af in een vergiet. Snipper 1 grote of 2 kleine rode uien. Wrijf 200 gram cantharellen schoon, verwijder de uiteinden van de steeltjes en scheur ze in stukken. Bak de cantharellen in wat olijfolie met wat verse of gedroogde tijm. Laat ze even staan. Maak 500 ml groentebouillon van 500ml water en vegetarische bouillonpoeder. Verhit in een koekenpan ruim olijfolie en fruit daarin de gesnipperde uien. Voeg boekweit toe en zorg ervoor dat alle boekweit ook voldoende olijfolie opneemt. Voeg 1 dl witte wijn (of bouillon) toe. Blijf bij de pan en voeg in delen de bouillon toe als de boekweit is ingekookt. Herhaal dit ongeveer 20 minuten. Als de boekweit bijna is ingekookt, voeg je de cantharellen toe met wat peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Strooi snel veel fijngemalen Italiaanse kaas bij de risotto en garneer met nog wat verse tijm. Heerlijk. Smullen! Je kunt dit recept ook maken met toegevoegde scharrel-kipdijfilets. Bak dan eerst de filets in stukken gesneden voordat je er de cantharellen aan toevoegd.