www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Boekweitrisotto met gedroogde en verse paddenstoelen

Heerlijk recept met boekweit. Boekweitrisotto met gedroogde en verse paddenstoelen en parmezaanse kaas.

  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 200 gram gemengde wokpaddenstoelen
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 stengel bleekselderij in elleboogjes
  • gedroogde tijm
  • 150 gram boekweit
  • 1 glas witte wijn
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • geraspte parmezaanse kaas
  • rode sla
  • olijfolie extra vierge
  • frambozenazijn
  • zout
  • peper
  • kokosolie
Boekweitrisotto met gedroogde en verse paddenstoelen! Te gek lekker!

Boekweitrisotto met gedroogde en verse paddenstoelen! Te gek lekker! Risotto kun je niet alleen VZL-proof met quinoa maken maar eigenlijk nog beter met boekweit. Boekweit is iets grover. Het wordt veel gegeten in Rusland. Ik maakte dit recept voor 2 personen: Bekleed 2 borden met wat sla en giet er een dressing over van olijfolie extra vierge en frambozenazijn (of rode wijnazijn) met wat zout en peper. Laat het eekhoorntjesbrood minstens 15 minuten wellen in 100 gram warm water. Knijp de paddenstoelen daarna goed uit en snijd ze heel fijn. Bewaar het water. Wrijf de wok- paddenstoelen schoon en scheur de grote exemplaren doormidden. Verhit wat kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de rode ui met de bleekselderij. Bak de verse en gedroogde paddenstoelen 2 minuten mee met wat gedroogde tijm en haal ze uit de pan. Voeg boekweit toe en roer dit goed door het vet. Voeg de wijn toe en het weekwater van de paddenstoelen. Maak 500 ml paddenstoelenbouillon. Als het weekwater is ingekookt voeg je 1/3 deel van de bouillon toe. Laat dit inkoken terwijl. Als het vocht is ingekookt, voeg je nog 1/3 toe en tot slot herhaal je dit nog een keer. Laat de boekweit niet te droog worden. Voeg na de 3e 'opgieting' de helft van de paddenstoelen toe en strooi hier lekker veel geraspte Parmezaanse kaas over. Schep de risotto op de borden en schep de 2e helft van de paddenstoelen op de risotto. Garneer met nog wat verse tijm.