www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Boekweitrisotto met groene asperges

Een heerlijk recept voor risotto zonder rijst.

  • 450 gram tuinbonen uit de diepvries
  • 350 gram groene asperges
  • 1 liter bouillon
  • 3 lente-uitjes
  • olijfolie
  • 75 gram boekweit
  • flink wat harde Italiaanse kaas
  • wat verse rucola
Boekweitrisotto met groene asperges

Boekweitrisotto met groene asperges. Asperges, wie kijkt er niet naar uit? Ik heb ze lekker gecombineerd met tuinbonen en rucola en dus had ik aan 1 bosje wel genoeg. Het recept voor 2-3 personen: Dop als je tijd hebt 450 gram tuinbonen uit de diepvries. Je kunt de bonen ook ongedopt door de risotto doen. (Dat scheelt een hoop tijd.) Snijd de houtige uiteinden van 350 gram groene asperges. Snijd de kopjes, dus het hoofdeinde van de asperges en snijd de stelen in kleine stukjes. Maak 1 liter bouillon, of iets meer. Kook de in stukjes gesneden stelen van de asperges 5 minuten mee in de bouillon en haal ze met een schuimspaan uit het vocht. Snijd 3 lente-uitjes in ringetjes. Fruit de lente-uitjes in ruim olijfolie en voeg per persoon 75 gram boekweit toe. Roer alle boekweit goed door de olijfolie. Voeg een deel bouillon toe. Laat het vocht even inkoken. Voeg nog flink wat bouillon toe en doe de kopjes en in stukjes gesneden asperges en de tuinbonen bij de bouillon. Laat de risotto op een middelhoog vuur inkoken en voeg steeds bouillon toe als het vocht is ingekookt. Na 15 -20 minuten zijn de groenten en de risotto gaar. Schep de risotto op de borden en voeg hier flink wat geraspte harde Italiaanse kaas over en wat verse rucola.