Boerenkool met knolselderij en abrikoosjes
Vegetarisch recept voor boerenkool en kaasplakken.
- 500 gram boerenkool
- 2 kleine knolselderijknollen
- 6 gedroogde en in warm water geweekte abrikozen
- 100 ml sojaroom
- kurkuma
- peper
- zout
Recept met boerenkool voor 3-4 personen: 2 kleine knolselderij's schillen en in blokjes snijden; in een echt grote pan de blokjes gieten met daar overheen een flinke laag water, 500 gram boerenkool en zout; als de boerenkool er niet helemaal inpast, eerst een deel erin doen, laten slinken en de rest, of een deel daarvan en daarna de rest, toevoegen; aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken; eventueel overgebleven vocht afgieten; peper toevoegen met kurkuma, 100 ml sojaroom en een eetlepel mosterd; met een stamper alles goed fijn stampen en op de borden scheppen. Lekker met een kaasplak uit het tosti-ijzer. Recept voor kaasplakken: Snijd plakken kaas van ongeveer 2 cm dik en ter grootte van een boterham (1 plak per persoon); leg 2 plakken in een tosti-ijzer en laat ze smelten tot er veel bubbeltjes ontstaan; haal de plakken voorzichtig uit het ijzer en laat ze afkoelen en opstijven op een bord; maak ook zo de volgende kaasplakken. Het voordeel van deze manier van bereiden is dat je geen meel en geen bloem hoeft toe te voegen. Ik gebruikte voor dit recept gatenkaas, maar andere niet te oude kazen kun je ook gebruiken.