Boerenkool met pastinaak en hazelnoten
Maak ook eens boerenkool op een andere manier! Gezond, lekker en makkelijk.
- 300 gram boerenkool
- 600 gram pastinaak
- een hand hazelnoten
- 4 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 150 gram mozzarella
- zout
- peper
- olijfolie
- basilicumblaadjes
Het recept voor boerenkool voor 3 personen: Schil 600 gram pastinaak en snijd deze in dunne slierten. Rooster in een droge koekenpan een hand hazelnoten. Fruit 4 fijngesnipperde rode uien in wat olijfolie samen met 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg 300 gram fijngesneden boerenkool toe en 1 kopje water. Laat de boerenkool garen tot je het lekker vindt. Laat 150 gram mozzarella uitlekken en snijd de kaas in kleine stukjes. Laat de pastinaak 3-5 minuten mee garen. Breng op smaak met zout en peper. Giet eventueel vocht af en verwarm het gerecht nog even met de hazelnoten, mozzarella en een handje basilicumblaadjes.