Boerenkoolsoep met kaas
Het kan: Soep van boerenkool.
- 200 gram gesneden boerenkool
- wat knoflooktenen
- olijfolie
- zout
- peper
- kurkuma
- 4 koffielepels bouillonpoeder
- sojaroom
- kleine blokjes belegen Beemster (of geiten- of schapenkaas)
Boerenkoolsoep met kaas: Lekker warm! Zo maak je deze soep: Snijd wat knoflooktenen heel fijn en fruit ze in wat olijfolie in een soeppan. Doe er zout, peper, kurkuma en 4 koffielepels bouillonpoeder bij en roer even goed door. Voeg in delen 200 gram gesneden boerenkool toe en een liter kokend water. Breng de soep aan de kook en laat deze 20 minuten op een zacht vuur garen. Kijk zo nu en dan of er nog genoeg water in de pan zit. Haal de pan van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van. Roer en naar smaak sojaroom door. Vul de soep met kleine blokjes belegen Beemster (of geiten- of schapenkaas).