Broccoli-courgettesoep
Lekkere soep voor de lunch, helemaal voedselzandloper!
- een paar knoflooktenen
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 courgette
- 2 lepels bouillonpoeder
- wat vadouvankruiden (of kerrie, kurkuma en peper)
Lekker en supergezond: broccoli-courgettesoep! Zo maak je deze heerlijke soep: fruit de fijn gesneden knoflooktenen en de gesnipperde ui in wat olijfolie in een soeppan. Was de broccoli en snijd de stronk in roosjes. Snijd de stelen in kleine stukjes. (Eet de stelen ook op; ze bevatten waardevolle voedingsstoffen.) Was de courgette en snijd hem in stukken. Doe de broccoli ook in de pan en laat de groenten 3 minuten mee stoven. Voeg de courgette toe. Doe het bouillonpoeder bij de groenten met wat vadouvankruiden (of gebruik kerrie, kurkuma en peper). Voeg 1 liter kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten garen op een zacht vuur. Haal de soep van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van. Als je de soep te dik vindt, kun je er nog wat kokend water bij doen. Vadouvan kruiden is een verrukkelijke kruidenmengsel met een Indiase oorsprong. Je kunt het kant en klaar in de supermarkt kopen.