Broccoli venkelsoep
Soep met venkel om af te vallen en broccoli voor de spijsvertering.
- 2 sjalotjes
- 1 struikje broccoli
- 1 venkelknol
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
- geraspte Italiaanse kaas
- olijfolie
Broccoli-venkelsoep. Sowieso een heerlijk soepje maar ook nog eens supergezond: broccoli verhoogt je weerstand en venkel zorgt voor een betere spijsvertering. Venkel is ook een goede ondersteuning voor wie wil afslanken! Het recept (voor 2-3 kommen): 2 tenen knoflook fijnsnijden en 2 sjalotjes snipperen. De ui en de knoflook in wat olijfolie zachtjes fruiten. 1 struikje broccoli in roosjes snijden en de steeltjes in kleine stukjes. 1 venkelknol twee maal in de lengte doormidden snijden en er kleine stukjes van snijden ter grootte van de broccoliroosjes. Voeg de groenten toe aan de ui samen met 2 koffielepels bouillonpoeder, wat zout, peper, kerrie en kurkuma, plus een 1/2 liter kokend water. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Maak de soep met een staafmixer glad en schep de kommen vol. Nog lekkerder met wat fijn geraspte Italiaanse kaas!