www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Broccolitaart

Gemakkelijk te maken broccolitaart met een gezonde bodem.

Voor de bodem:
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • wat geitenkaas
  • zout met jodium
  • vers gedraaide zwarte peper
  • olijfolie
Voor de vulling:
  • 600 gram broccoli
  • 4 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • 100 ml sojaroom
  • 150 gram halfzachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • tijm
Broccolitaart

Broccoli. Het is zo goed voor je! Met middelharde geitenkaas met vegetarisch stremsel. Gewoon in de supermarkt gekocht. Dit is een heel gemakkelijk recept dus ook geschikt voor beginnende kokers/bakkers. Lees wel eerst even het hele recept, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Recept voor broccolitaart voor 3-4 personen: Maak een deeg van 200 gram amandelmeel, 2 eieren, 50 gram gesmolten kokosolie, wat klein gesneden stukjes geitenkaas, zout met jodium en vers gedraaide zwarte peper. Bekleed een springvorm van maximaal 20 cm met bakpapier. Bestrijk de opstaande rand met wat olijfolie. Stort het deeg in de springvorm en verdeel dit alvast over de bodem. Zet de springvorm in de koelkast. Hierna kun je het deeg beter bewerken. Snijd van 600 gram broccoli de roosjes en een deel van de stelen. Snijd de stelen heel fijn. Kook de broccoli met de stelen in kokend water gedurende 3 minuten. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet. Haal het deeg uit de koelkast en kneed er een vlakke bodem en een rand van tot 3/4 van de opstaande rand van. Schep de broccoli op het deeg. Kluts 4 eieren los met 50 gram gesmolten kokosolie, 100 ml sojaroom uit de koeling, ongeveer 150 gram in stukjes gesneden halfzachte geitenkaas, wat zout, peper en tijm. Verdeel het mengsel over de broccoli. Zet het gerecht 25 minuten in de oven op 200 graden en daarna nog 5 minuten onder de grill.