Cake met rauwe cacao
Een gezonde cake, zonder graan- en melkproducten.
- 50 gram goedkope havermout
- 3 rijpe bananen
- 50 gram dadels
- 3 eitjes
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram ongebrande noten met rozijnen en cranberry's
- 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
- zout
Zo maak je deze super gezonde cake: Verwarm de oven op 175 graden. Neem 50 gram goedkope havermout en zet deze even apart. Snijd 3 rijpe bananen en 50 gram dadels in stukjes en pureer ze met de staafmixer. Neem hier een likje van en dan ben je al verkocht. Klop 3 eitjes met wat zout en doe ze bij het bananenbeslag. Doe de havermout hierbij en 100 gram amandelmeel . Snijd van een mix van 100 gram ongebrande noten met rozijnen en cranberry's, de noten fijn en voeg de mix toe aan het beslag. Doe hier 3 eetlepels rauwe cacaopoeder bij en 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder. Roer alles even goed door en stort de massa in een siliconen bakvorm (of vet een kleine cakevorm in met wat vet). Bak het deeg in 45 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat de cake even afkoelen. Dus niet direct aanvallen :). Genoeg voor 10-12 plakken plezier.