Chocolademuffins van kastanjemeel (voedselzandloper proof)
Muffins van kastanjemeelmeel met minimaal vet.
- 150 gram kastanjemeel
- anderhalve banaan
- 75 gram gedroogde abrikoos
- 4 eitjes
- 60 gram zacht kokosvet
- 2 theelepels arrowroot
- 50 gram extra bittere chocola
- kaneel
- zout
Chocolademuffins. Lekker bij een kopje thee. Deze muffins van chocola zijn echt toplekker en ze zijn ook nog eens van kastanjemeelmeel gemaakt. Dat is helemaal VZL-proof en ook met minimaal vet. Leuk om met je kids te maken. En sowiso heerlijk voor iedereen die zo nu en dan iets lekker zoets wilt maar dan wel gezond. Zo maak je 8 muffins: Maak een deeg van 150 gram kastanjemeel, met wat kaneel en wat zout en anderhalve banaan in stukjes met 75 gram in stukjes gesneden gedroogde abrikoos. Meng dit met 4 eitjes en 60 gram zacht kokosvet en 2 theelepels arrowroot. Verwarm 50 gram extra bittere chocola au bain Marie. Giet de chocola door het mengsel. Kneed hier een mooi deeg van en giet het deeg in 8 muffinvorms. Nog beter in papieren muffinvorms. Ik maakte de sterren in siliconenevorms. Zet de muffins in de (voorverwarmde) oven op 175 graden gedurende ongeveer 15 minuten.