Courgette-aubergineschotel
Een simpele ovenschotel, lekker en gezond. Met gebakken zoete aardappel.
- 1 grote (500 gram) zoete aardappel
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- zout
- peper
- ras el hanout
- wat verse oregano
Heerlijk simpel: Courgette-aubergineschotel met gebakken zoete aardappel. Voor 2 personen: Schil 1 grote zoete aardappel (500 gram) en snijd er plakken van. Bak de zoete aardappel voorzichtig met wat zout in een koekenpan. Fruit in een braadpan 2 gesnipperde uien met 3 tenen fijngesneden knoflook, blokjes van 1 aubergine, een courgette en een rode paprika. Voeg naar smaak zout, peper en ras el hanout toe. Haal na 5 minuten alle groenten uit de pan. Leg de zoete aardappelplakjes in een ingevette ovenschaal en schep alle groenten erop. Zet de schotel 30 minuten in de oven op 200 graden. Haal de schaal uit de oven en hussel wat verse oregano door het gerecht.