Courgettesoep met zalm en peterselie
Gezond soepje met courgette. Lekker als lunch!
- 2 courgettes
- half bolletje knoflook
- 2 rode uien
- bouillonpoeder
- peper
- zout
- kurkuma
- 1 stukje zalmfilet
- olijfolie
- peterselie
Een half bolletje knoflook fijn snijden en 2 rode uien snippperen en zachtjes fruiten; 2 courgettes in stukken snijden, even mee bakken, water toevoegen (1-1,5 liter), bouillonpoeder, peper en kurkuma toe voegen; soep aan de kook brengen en 20 minuutjes op een zacht vuurtje laten staan; ondertussen 1 stukje zalmfilet licht invetten met olie en ongeveer 7 minuten in de oven op 175 graden; de vis in stukjes trekken; een handvol peterselie fijn snipperen; de soep van het vuur halen en het mengsel pureren met een staafmixer; serveer de courgettesoep met de vis en de peterselie.