Curry met Franse groene linzen
Pittig, eiwitrijk en en licht verteerbaar.
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram groene, Franse linzen
- een Spaans pepertje
- kerrie
- kurkuma
- witte balsamicoazijn
- 4 tomaten
- koriander
- platte peterselie
- olijfolie
De eiwitten in deze curry komen van de Franse groene linzen. Heerlijk pittig en licht verteerbaar. Zo maak je dit recept voor 2-3 personen: Pel en snipper 2 rode uien en 2 teentjes knoflook in wat olijfolie in een hapjespan. Kook ondertussen 200 gram groene, Franse linzen in 20 minuten gaar zonder (!) zout. Was een Spaans pepertje, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de peper in heel kleine stukjes en doe het pepertje bij de linzen met wat kerrie en kurkuma. Doe hier wat witte balsamicoazijn bij. Voeg er 4 in stukjes gesneden tomaten aan toe met een mengsel van fijn gesneden koriander en platte peterselie. Verwarm het gerecht. Serveer het op de borden en strooi er nog wat fijn gesneden platte peterselie en koriander op.